NOTÍCIES

L’Ebre mira cap a la sembra en sec de l’arròs per combatre el cargol poma

Sembra en sec arros

SUSANNA CASES / L’EBRE – DELTEBRE

“De l’1 al 10, un 8 i, després de segar, potser ho superarem.” Amb 550 hectàrees dedicades al cultiu de l’arròs entre Amposta i Deltebre, el productor Josep Franch lluita des de fa anys contra un enemic principalment: el cargol poma. Enguany, en 30 hectàrees ha aplicat un mètode que podria esdevenir una revolució al Delta, on es produeix el 20% de l’arròs que es consumeix a l’Estat espanyol: la sembra en sec.

“Ens hem oblidat de la problemàtica: el cargol poma és aquí al camp, però no importa”, explica Franch. A més, aquest canvi també ha suposat menys costos de producció. “No tenim tants problemes amb altres plagues, com ara els quironòmids –insecte–, ens ha suposat menys costos de maquinària i menys consum d’aigua, i els camps no tenen males herbes”, conclou. A les portes de la sega, Franch ho té clar: “L’any que ve ho aplicarem a la meitat dels camps.”

Com que els productors estan obligats a conviure amb l’espècie invasora, l’empresa Ebrecultius ha capitanejat aquesta prova pilot -en 90 de les 22.000 hectàrees d’arròs al Delta-, els resultats de la qual es van mostrar ahir en una jornada en diferents conreus del Delta que va tenir 200 participants, els quals, a més de descobrir diferents varietats, van poder veure una exposició de màquines de sembra en sec. “El sector hi està interessat, crec que pot ser una revolució i, en un futur, afegint-hi millores, es podria acabar fent perfectament a la meitat del Delta”, explica Carlos Fornós, gerent d’Ebrecultius.

Precisament, els problemes de salinitat en alguns camps i el condicionament dels terrenys seran aspectes a tenir en compte la campanya que ve. “No estem inventant res, intentem portar pràctiques de cultiu d’altres països i adaptar-les aquí”, conclou Fornós.

LA FRASE

Crec que pot ser una revolució i, en un futur, es podria acabar aplicant a la meitat del Delta. – Carlos Fornós, GERENT D’EBRECULTIUS.

LA XIFRA

90hectàrees. És la superfície on s’ha dut a terme la prova pilot, que s’ampliarà la campanya que ve.

Deja un comentario

Últimes notícies

L’Ebre mira cap a la sembra en sec de l’arròs per combatre el cargol poma

SUSANNA CASES / L’EBRE – DELTEBRE “De l’1 al 10, un 8...

Llegir Mésjunio 2, 2021

Ja arriba la primavera!

La Primavera arriba a Ebrecultius Aquest cap de setmana entrarà...

Llegir Mésmayo 10, 2016

Deja un comentario

Xarxes Socials

Segueix-nos a les nostres Xarxes Socials i no et perdis totes les ofertes que oferim als nostres clients!

COPYRIGHT © 2021 EBRECULTIUS, SL | Designed By IPM Projects

Avís Legal | Política de Cookies | Política de Privacitat